6 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su barağı un
Yarım paket kabartma tozu
Vanilya aroması veya toz vanilin
Tuz, limon suyu
Yapılışı
Yumurtaların sarısını ve beyazını iyice birbirinden ayırıyoruz. Sarıların üzerine şekeri ilave edip sıcak su ile dolu tencerenin üzerine cam bir kase koyarak benmari yöntemiyle şekerini eritiyoruz. Eriyen şekerli karışımı beyaz bir krema halini alana dek çırpıyoruz. Eğer içindeki şekerler tamamen erimemiş ise 1 veya 2 yemek kaşığı kaynar su ilave edebiliriz. Krema kıvamındaki karışımı kenara alıp yumurtalarımızı bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı kadar limon ile kar beyazı olacak şekilde çırpıyoruz. El mikserleri ile bu işlen yaklaşık 30 dk sürüyor. Yumurta sarılarının içerisine kar beyazları ve vanilyayı ekleyerek yavaş hareketlerle söndürmeden karıştırıyoruz. Daha sonra ununu ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça topak kalmayana kadar attan üste karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Ben içerisine portakal aroması koyup arasına sade bir pastacı kremadı yaptım sizlerde bu harika pandispanyayı gönül rahatlığı ile yapıp kullanabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️☺️

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder