MALZEMELER
1 ADET BÜTÜN TAVUK
4 ADET BÜYÜK PATATES
1 PAKET KREMA
TAVUK SUYU
YARIM SU BARDAĞI SÜT
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
Öncelikli olarak tavuğu 7 su bardağı su ile haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğumuzu soğumaya alıp,tavuğu didikliyoruz. Patatesleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp 2 bardak tavuk suyu ile üzeri kapalı bir şekilde pişiriyoruz.Tam pişmeden üzerine didiklediğimiz tavukları da ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz. Başka bir tavada beşamel sos hazırlamaya başlıyoruz, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile beraber 2 yemek kaşığı unu kavurmaya başlıyoruz. Isıttığımız süt ve tavuk suyu karışımını ekliyoruz. Yoğunlaşmaya başladığında tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Beşameli tavuğun üzerine ekleyip en son kremasını ekliyoruz.yaklaşık 20 dk kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz. Servis ederken üzerine tereyağ ile kavulmuş pul biber yada maydanoz ekliyoruz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder