6 Ağustos 2016 Cumartesi

PASTANE POĞAÇASI


Mis gibi pasatane poğaçasına hayran olmayan yoktur herhalde. Bu tarifi uzun ısrarlarımın sonucunda işinde çok iyi olan bir pastane sahibinden aldım. Şimdi tarife geçiyorum hemen. Tek ricam lütfen bir tartı yardımı ile çalışmanız.
MALZEMELER
1 kg un
550 gr alba margarin
42 gr yaş maya (1 paket)
Yarım su bardağı yoğurt
50 gr sıvı krema
25 gr tuz
50 gr şeker
kulak memesi kıvamına kadar su
Yapılışı :
Margarinimizi kesinlikle eritip koymuyoruz.Öncelikle bunu belirtmeliyim. Mayamızı bir miktar suyun içerisinnde şekerle beraber eritiyoruz.Elimizde yumuşattıımız oda sıcaklığındaki margarinin ve diğer tüm malzemeleri koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Yarım saat ılık bir ortamda dinlendiriyoruz. 80 Gr lık bezeler yapıp içerisini istediğimiz herhangi bir harç ile doldurup kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarıısı sürüp, Yaklaşık yarım saat da bu şekilde tepsi mayasını veriyoruz. 200 derece frırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder