Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 tatlı kaşığı pembe gıda boyası
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
aldığı kadar un
KREMASI İÇİN
1 lt süt
1 su bardağı şeker
vaniya özü
1 tatlı kaşığı mavi gıda boyası
1 tatlı kaşığı pembe gıda boyası
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı un
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Yapılışı
Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıyoruz.beyazlarını Bir tutam tuz ile iyice kabartıyoruz.kanı ters çevirdiğimizde akmayacak bir tıraş köpüğünü andıracak. Sarılarını da şeker ile yaklaşık 2 dk kadar çırpıp içine 2 yemek kaşığı su ekliyoruz. iyice köpürtüp üzerine sıvı malzemeleri ekliyoruz.Yaklaşık 2 dk kadar daha mikser ile çırpıyoruz.Daha sonra mikseri kaldırıp spatül ile karıştırmaya başlıyoruz.yumurta beyazını içerisine ekleyip çok fazla yedirmeden yavaşça karıştırıyoruz.ununu ve nişastasını ekliyoruz. Spatül ile iyice yedirip külahların içerisine tam doldurmadan koyuyoruz. 190 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.
Kreması için;
2 su bardağı sütü ve krem şanti tozunu koyarak kabarana kadar çırpıyoruz .Buzluğa kaldırıp soğutuyoruz. Bu sırada muhallebisini hazırlıyoruz. Margarin ve vanilya özü hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.hafif ılık iken margarini ve vanilya özünü ekleyip iyice çırpıyoruz. iyice soğuduktan sonra kren şanti ile karıştırıp yarısını pembe yarışını mavi boya ekleyip iyice çırpıyoruz.
Pişen keklerimizi soğuttuktan sonra üzerine yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirecek olan kremasını sıkıyoruz. Daha sonra afiyetle tüketiyoruz :)
Ellerinize Sağlık :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder