Öncelikle bu tarifi yapacak iseniz muhakkak bir mutfak tartısına ihtiyacınız var. Bunun dışında reçeteye uymanız sizi bu mükemmel kruvasanlara götürecektir.
MALZEMELER
500gr un
140 gr su
140 gr süt
55 gr şeker
12 gr tuz
40 gr pastacı maragrini ( ben alba yağ kullandım ) veya tereyağı
11 gr kuru maya
1 adet yumurta
Hamurun içine koymak için
280 gr margarin veya tereyağ
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Yapılışı
Tarifi aşama aşama yapacağız.
1. Hamurumuz için ılık su ve sütün içerisine maya ve şekeri koyun. 2dk kadar bekleyin. Unun içerisine tuzu karıştırıp,ortasını havuz gibi yapın kalan malzemeleri ve mayalı karışımı da ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yumurtanızın büyüklüğüne göre un miktarı değişebileceğinden eğer hamurunuz hala elinize yapışıyorsa lütfen un ekleyip iyice yoğurun. Hamuru buz dolabına kaldırıp en az 5 saat dinlendirin.
2.Hamuru katlamak için kullanacağınız margarini elinizde elastik bir hale getirin. İki yağlı kağıt arasında 2 cm kalınlıkta olacak şekilde inceltin. Kenarlarını kare halde keserek kestiğiniz margarini üzerine ekleyip tekrar inceltin. Yağınız kare ve ince bir hal almalı. Bu işlemleri yaparken asla yağınızı eritecek kadar sıcak bir ortamda bulunmayın. Oda sıcaklığı 20 dereceden falza olmamalı.Yağımız da en az 5 saat buz dolabında dinlenmeli.
3. Dinlenen hamuru kare şekli vererek açın. Kenarlarını orantılı olacak şekilde bıçakla düzeltin.Ortasına margarini 45 derecelik bir açıyla koyup hamuru zarf şeklinde katlayın.Katladığınız hamuru çok fazla bastırmadan dikdörtgen şekilde açın.İki ucunu ortaya katlayıp buzlukta yarım saat bekletin.(ben dondurucuyu -27 dereceye kadar yükselttim.)Yarım saat sonunda tekrar hamuru uzun ince şekilde açıp tekrar katlayın ve yine 30 dk bekleyin. Bu işlemi ben 6 kez tekrarladım.
4. En son katlamadan sonra ince uzun açıp üçgen şeritler kesin. Şeritlerin kalın kısmına ortasından kesit atarak hamuru dışa doğru çekip rulo haline getirin.
5. Tepsideki kruvasanların üzerine yumurta sarısı ve su karışımını sürün. Yaklaşık 25-30 dk 50 derecelik ortamda mayalandırın. Üzerine tekrar yumurta karışımını sürün. Önce 180 derece fırında 6 dk daha sonra 150 derecede 10 dk en son 200 de
derecede 15 dk pişirin. (herkesin fırını farklı olsuğundan bu süre değişebilir.)
-Kruvasanların içlerini dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Ben bazılarına çikolatalı fındık kreması sürdüm. Nasıl arzu ederseniz. O sizin hayal gücünüzle sınırlı :)
AFİYET OLSUN.


tek ben mi merak ediyorum neden yeni tarifler atmıyorsun?
YanıtlaSil