19 Haziran 2015 Cuma

Menekşe Kebabı

Malzemeler
1 kg tavuk kıyma 
500gr Yağlı kuzu kıyma 
2 paket kültür mantarı 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak 
Tuz 
Karabiber 
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kekik 
  Yapılışı
Mantarları ince ince kıyıyoruz. Tavuk ve kuzu koymasını karıştırıp üzerine mantarları ekliyoruz. Tüm baharatlardan da damak zevkimize göre ilave ediyoruz. 
Kalın çöp Şişe dizerek 180 derece Fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Sularını kesinlikle kaybetmemeleri Lazım. Yoksa kuru kuru olurlar. Her fırının ısısı farklı olabileceğinden suyunu çekmeden Fırından almamız gerekmekte bunun için de 15. Dk dan sonra kontrol etmek en Güzeli olacaktır. 
Denemenizi Şiddetle tavsiye ettiğim tariflerden birisidir.ramazan Ayında iftarda çok ağır yemekler tükenen yerine böylesine lezzetli ve hafif bir yemeği tüketmenin Daha güzel olacağı inancındayım. Deneyecek olanlara  kolay gelsin :)   Hayırlı  Ramazan'lar. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder