29 Haziran 2015 Pazartesi

Muhallebili Elmalı Tart


Malzemeler 
Tart hamuru için 
1.5 paket (250gr paketlerde) tereyağı yaklaşık 430 gr kadar olacak 
3su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un 
Yarım su bardağı şeker 
2 yumurta 
Elmalı harç için 
4 adet ekşi büyük boy elma 
1 su bardağı şeker 
Isteğe bağlı tarçın ( ben kullanmadım ) 
 Muhallebisi için 
1 lt süt 
1 su bardağı şeker 
3 yemek kaşığı nişasta 
4 yemek kasığı un 
1 paket vanilya 
1 paket Sıvı krema 

Yapılışı 
Öncelikle tart hamurunu hazırlıyoruz. Unu ve tereyağını elimizde un haline getiriyoruz. Iyice ufaladıktan sonra şekerini ve yumurtaları  teker teker ekliyoruz ve bir hamur haline getiriyoruz. Bu hamuru yaklaşık 30 dk buzdolabında üzeri streç film ile kapalı bir halde dinlendiriyoruz. 
Bu Sırada elmaları rendenin büyük tarafı ile pişireceğimiz kabın içerisine suyunu kaçırmadan rendeliyoruz.hiçbirşey eklemeden ocakta yaklaşık 10 dk pişiriyoruz. Sonra şekerini ekleyip bir reçel kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.muahhlebisi için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişince  vanilyayı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuzu iki parçaya bölüyoruz. Bir Parça küçük diğeri büyük olacak, büyük parçayı kelepçeli fırına yerleştirerek istediğimiz Şekli veriyoruz. Çatal yada kürdan yardımı ile delerek içerisine kullanılmayan baklagillerden koyarak 180 derecede pişiriyoruz. Yanları kızarınca ortadaki baklagilleri alıyoruz ve biraz da ortasını kızartıyoruz. Daha sonra Elmalı harcı ekleyerek 5-10 dakika daha pişiriyoruz.Bu Sırada Sıvı kremayı muhallebinin içine döküp mikser Yardımı işe iyice çırpıyoruz. Pişen Elmalı karışımın üzerine bunu döküp kalan hamurlar ile üzerine istediğiniz Şekli veriyoruz. Ben şeritler çizerek Şekil vermeye çalıştım. 180 derece Fırında üzeri Kızarana kadar  pişiriyoruz. Şimdiden deneyecek herkese  afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder