Malzemeler
Tart hamuru için
1.5 paket (250gr paketlerde) tereyağı yaklaşık 430 gr kadar olacak
3su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta
Elmalı harç için
4 adet ekşi büyük boy elma
1 su bardağı şeker
Isteğe bağlı tarçın ( ben kullanmadım )
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kasığı un
1 paket vanilya
1 paket Sıvı krema
Yapılışı
Öncelikle tart hamurunu hazırlıyoruz. Unu ve tereyağını elimizde un haline getiriyoruz. Iyice ufaladıktan sonra şekerini ve yumurtaları teker teker ekliyoruz ve bir hamur haline getiriyoruz. Bu hamuru yaklaşık 30 dk buzdolabında üzeri streç film ile kapalı bir halde dinlendiriyoruz.
Bu Sırada elmaları rendenin büyük tarafı ile pişireceğimiz kabın içerisine suyunu kaçırmadan rendeliyoruz.hiçbirşey eklemeden ocakta yaklaşık 10 dk pişiriyoruz. Sonra şekerini ekleyip bir reçel kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.muahhlebisi için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişince vanilyayı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuzu iki parçaya bölüyoruz. Bir Parça küçük diğeri büyük olacak, büyük parçayı kelepçeli fırına yerleştirerek istediğimiz Şekli veriyoruz. Çatal yada kürdan yardımı ile delerek içerisine kullanılmayan baklagillerden koyarak 180 derecede pişiriyoruz. Yanları kızarınca ortadaki baklagilleri alıyoruz ve biraz da ortasını kızartıyoruz. Daha sonra Elmalı harcı ekleyerek 5-10 dakika daha pişiriyoruz.Bu Sırada Sıvı kremayı muhallebinin içine döküp mikser Yardımı işe iyice çırpıyoruz. Pişen Elmalı karışımın üzerine bunu döküp kalan hamurlar ile üzerine istediğiniz Şekli veriyoruz. Ben şeritler çizerek Şekil vermeye çalıştım. 180 derece Fırında üzeri Kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder