5 Haziran 2015 Cuma

Şekerpare Tatlısı ( Yediğiniz en iyi şekerparelerden birisi olacağınabahse girebilirim. Benden tam not Aldı )

Malzemeler
250 gr tereyağı
2 Çay bardağı pudra şekeri 
1.5 Çay bardağı irmik 
2 paket şekerli vanilin 
1 paket hamur kabartma tozu 
2 adet yumurta 
Aldığı kadar un 
 Şerbeti için 
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için 
Fındık 
Yapılışı 
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 
Tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları teker teker ekleyip mikser yardımı ile krema kıvamına gelene del çırpın. Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip biraz daha karıştırıp mikseri kenara alın.Ununu eklemeye başlatın. Hala elinize yapışan bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın. Yumuşak bir hamur olacak. 
Hamura ceviz büyüklüğünde şekiller verip ortasına Fındık koyup bastırın. Çok fazla yayılmasına gerek yok çünkü pişerken yanlara doğru açılıyor zaten. Yaklaşık 15 dk 200 derece Fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkartın. 
 Şerbet hafif ılık durumdayken 5 dk soğuyan şekerparelerin üzerine dökün. Yaklaşık 2 saat dinlendirin. Tatlınız hazır afiyet olsun ☺️


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder