17 Haziran 2015 Çarşamba

Yiyenler İyİ Bilir Annemin Pişisi Bir Sanat Eseridir

 Malzemeler
4 su bardağı un 
1 su bardağı su 
1 su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke 
2 adet yumurta 
Yarım paket yaş maya 
1 Çay kaşığı karbonat
Tuz
Şeker 
Yapılışı 
Mayayı ılık suda eritin. Üzerine şekeri ekleyin. Unun ortasını açıp tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Mayalı karışımı da ekleyip gayet yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin. Yaklaşık 
Yarım saat dinlendirin. 
Daha sonra Şekil verip iyice kızarmış  sıvıyağda kızartın. 
Püf Noktası =>Pişileri yaparken un ve oklava yardımı ile açarsanız pişilerin daha az Yağlı Olduğunu ve daha kıtır kıtır olduğunu farkedeceksiniz. Birde neden bu hamurda süt yok demeyin Unuttuğum için değil gerçekten olmadığı için yazmadım. Anneme göre süt hamuru sakızlaştırıyor. Bunun Olmasını istemediğimiz için kullanmıyoruz. Şimdiden kolay gelsin :) 

1 yorum:

  1. Sizi çok sevdik Zahide hanım.Hanımefendi tavırlarınız 8 yaşındaki kızımın ve benim favorimdir. ALLAH bozmasın. Yarışmada annenizin bir yağsız olarak pişen tırnaklı pide tarzı bir tarifi vardı. İçine malzeme koyup sarmıştınız.Hatta jüri çok beğenmişti.Paylaşırsanız sevinirim.Rabbim başarılarınızı daim eylesin.ALLAHa emanet olun.

    YanıtlaSil