7 Haziran 2015 Pazar

Yumuşacık Ev Poğaçası

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu poçağa benim gibi poğaça konusunda en iyisini isteyenler için mükemmel bir tarif hem Yapımı kolay ve az zaman alıyor hemde lezzeti herkesi Fazlasıyla mutlu ediyor. Şimdiden herkese kolay geldin diyorum ve güzel yorumlarınızı bekliyorum ☺️Malzemeler
3 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı Zeytinyağı 
3 yemek kaşığı toz şeker 
1.5 tatlı  kaşığı tuz 
1 paket yaş maya 
1 Çay kaşığı mahlep
2 yumurta 
8,5 su bardağı kadar un 
İç harcı için 
Beyaz peynir 
Maydanoz 
Dereotu
Çeçil peyniri 
Yapılışı
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Beyaz peynirin içerisine dereotu ve maydanozdorayıp istediğiniz baharatları atın. Çaçil peynirini de direkt olarak poğaça hamurunun içerisine koyabilirsiniz. Eriyerek adeta bir lezzet cümbüşü yaratıyor. 
Hamuru için : 
Sütü ocakta hafif ısıtın. Ilık iken içine mande şekeri koyup iyice eritip homojen hale gelene kadar karıştırın. Yaklaşık 5 dk dinlenmesini bekleyin. Unu,tuzu,mahlebi karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Buraya yumurta,Zeytinyağı ve mayalı karışımı ekleyip, kıvamı gayet yumuşak bit hamur elde edin. Hamuru 30 derecelik Fırında altına sıcak su (asla kaynayacak sıcaklıkta olmayacak ) koyarak ılık Fırında yaklaşık yarım saat dinlendirin. Daha sonra küçük Parçalar koparıp tam açmadan ortasına harcı koyup avucunuzun Ortası ile Kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek,200 derece fanlı Fırında üzeri Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder