Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu poçağa benim gibi poğaça konusunda en iyisini isteyenler için mükemmel bir tarif hem Yapımı kolay ve az zaman alıyor hemde lezzeti herkesi Fazlasıyla mutlu ediyor. Şimdiden herkese kolay geldin diyorum ve güzel yorumlarınızı bekliyorum ☺️Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı Zeytinyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 Çay kaşığı mahlep
2 yumurta
8,5 su bardağı kadar un
İç harcı için
Beyaz peynir
Maydanoz
Dereotu
Çeçil peyniri
Yapılışı
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Beyaz peynirin içerisine dereotu ve maydanozdorayıp istediğiniz baharatları atın. Çaçil peynirini de direkt olarak poğaça hamurunun içerisine koyabilirsiniz. Eriyerek adeta bir lezzet cümbüşü yaratıyor.
Hamuru için :
Sütü ocakta hafif ısıtın. Ilık iken içine mande şekeri koyup iyice eritip homojen hale gelene kadar karıştırın. Yaklaşık 5 dk dinlenmesini bekleyin. Unu,tuzu,mahlebi karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Buraya yumurta,Zeytinyağı ve mayalı karışımı ekleyip, kıvamı gayet yumuşak bit hamur elde edin. Hamuru 30 derecelik Fırında altına sıcak su (asla kaynayacak sıcaklıkta olmayacak ) koyarak ılık Fırında yaklaşık yarım saat dinlendirin. Daha sonra küçük Parçalar koparıp tam açmadan ortasına harcı koyup avucunuzun Ortası ile Kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek,200 derece fanlı Fırında üzeri Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder