- 5 adet pişmemiş tortilla ekmeği
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet kaliforniya biberi
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pajita baharatı
- 6-7 dilim çedar peyniri
- 2-3 dal taze kişniş
- 4 yemek kaşığı zeytintağı
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tutam tuz ve karabiber
- 1 çay bardağı mozarella peyniri
10 adet kırmızı biber
Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı barbekü sos, cili sos
- 2 yemek kaşığı worcestershine sos
- 6-7 dal frenk soğanı
- Karabiber
- Yapılışı
- Öncelikle biberleri Fırında yaklaşık 20 dk közlüyoruz. Daha sonra tavukları ve diğer tüm malzemeleri Jülyen doğruyoruz. Biber ve soğanları soteledikten sonra tavukları da ekleyip suyunu çekip Yumuşayınca domates sosu ve baharatları da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Iç harcımız soğurken ekmekleri ıslatacağımız sosu hazırlıyoruz. Tereyağını tavaya koyup erittikten sonra üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine hafif ılık suyu koyup sosları da ekleyip pişiriyoruz. En son Frenk soğanı da ekleyip sıcakken tortilla ekmeğimizi ıslatıp yumuşak hale gelmesini sağlıyoruz. Tortilla ekmeğimizin ortasına közlenmiş biber koyarak üzerine tavuklu iç harçtan ekliyoruz. Daha sonra dört ucundan içine katlıyoruz.kare hali ile ön tarafını çevirip fırın kabına koyuyorız. Üzerine peynirleri de koyup 180 derece Fırında yaklaşık 5 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder