22 Mayıs 2015 Cuma

VER FIRINA HAVUÇ ETABI

HAVUÇLU TART PASTA 
KEK İÇİN 
2 ADET YUMURTA
1,5-2 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI YOĞURT
1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
3 KAHVE FİNCANI UN
PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ
1 BÜYÜK HAVUÇ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
YARIM SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

KREMASI İÇİN
500 ML SÜT
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
YARIM BARDAK TOZ HALİNDE KABUKSUZ CEVİZ
PAKET VANİLYA
YARIM PAKET LABNE PEYNİRİ

İÇ HARCI İÇİN
6 ADET HAVUÇ
2 FİNCAN TOZ ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ

ÜZERİ İÇİN
150 GR BEYAZ ÇİKOLATA
50 GR SIVI KREMA
50 GR FİLE CEVİZ
15 TANE KABUKSUZ BÜTÜN CEVİZ

YAPILIŞI;
YUMURTAYI VE ŞEKERİ BEYAZ KÖPÜK HALİNE GELENE KADAR ÇIRPIN. SIVI MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN. KATI MALZEMELERİ DE EKLEYİP SPATULA İLE KARIŞTIRIN. HAVUÇ RENDESİ, CEVİZ VE TARÇINI EKLEYİN. YAĞLANMIŞ TART KABINA HAMURU DÖKÜP 180 DERECE FIRINDA 25 DK. PİŞİRİN.KREMA İÇİN; LABNE PEYNİRİ VE VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN. 10 DK. KADAR PİŞİRİP SOĞUYUNCA LABNE VE VANİLİN EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN.

İÇ HARCI İÇİN; HAVUÇLARI RENDELEYİN. ŞEKERLE BİRLİKTE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. PÜRE HALİNE GETİRİP; TARÇIN VE CEVİZ EKLEYİN.KEK PİŞİP SOĞUYUNCA KALIPTAN ÇIKARTIN. MUHALLEBİ DÖKÜP ÜZERİNE HAVUÇLU KARIŞIMDAN DÖKÜN. ÜZERİNE KREMAYI ISITIP ÇİKOLATALARI İÇİNDE ERİTTİKTEN SONRA DÖKÜN, SOĞUYUNCA SERVİS EDİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder