BALLI BADEMLİ KIRINTILI KEK
MALZEMELERİ
ÜÇ SU BARDAĞI + 1\3 SU BARDAĞI UN
İKİ ÇAY KAŞIĞI TUZ
BİR ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
BİR SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK AZ YOĞURT
YARISI YÜZME YARISI NORMAL
YARIM SU BARDAĞI FINDIK YAĞI
ÜÇ YEMEK KAŞIĞI BAL
BİR YEMEK KAŞIĞI SIVI VANİLYA ÖZÜ
YARIM SU BARDAĞI BADEM EZMESİ
6 YUMURTA
BİR SU BARDAĞI + 1\4 TEREYAĞI YUMUŞAMIŞ
BİR SU BARDAĞI+ 1\4 TOZ ŞEKER
ÜZERİNİN KIRINTISI İÇİN
BİR SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK AZ UN
BİR SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK AZ YULAF EZMESİ
6 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ (YUMUŞAMIŞ)
YAPILIŞI
FIRINI ÖNCEDEN 175 DERECE ISITIN28X40 SANTIMLIK DİKDÖRTGEN KEK KALIBINI ÖNCE YAĞLAYIP SONRA ÜZERİNE UN DÖKÜP İYİCE ÜZERİNİ KAPLAYINBİR KAPTA SIVI MALZEMELERİ KARIŞTIRIP DİĞER KAPTA KATI MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIN 6 YUMURTAYI AYNI KAPTA ÇIRPINBUNDAN 3 KAŞIK AYIRIP BADEM EZMESİNİ KOYUN BADEM EZMESİ KREMAMSI BİR KVAMA GELENE KADAR ÇIRPINARDINDAN TEREYAĞ VE TOZ ŞEKERİ EKLEYİİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİNKARIŞIM KREMA GİBİ OLUNCA KALAN YUMURTAYI 3 SEFERDE EKLEYEREK ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİNSIVI KARIŞIMLARI EKLEYİP BİR İKİ DK KARIŞTIRINARDINDAN UNU EKLEYİP PÜRÜSSÜZ OLANA KADAR KARIŞTIRINKIRINTI MALZEMELERİNİZİ ELİNİZLE KARIŞTIRIP KEK HAMURUNUZUN ÜZERİNE SERPİN173 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder