Sebzeli hamburger
Malzemeler
- 115 gram mantar
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 15 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 er adet kabak, havuç, patates
- Kişniş, Tuz, kararbiber, kimyon, zencefil, köri
- 1 adet yumurta
- 250 gram hindi kıyma
- 1 kaşık soya sosu
- 5-6 kaşık galeta unu
- 25 gram kaju fıstığı
- 100 gram Yulaf
- Maydanoz
Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık su ve süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paketyaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
İçeçek İçin
- 6-7 adet portakal
- 4 dal taze nane
- 15 adet çilek
Fındık Kremalı Kaplumbağa İçin
- 150 gram fındık kreması
- 100 ram dövülmüş antep fıstığı
- Yapılışı
- Öncelikle yulaf ve hindi kıyması hariç tüm malzemeleri robattan geçiriyoruz.Eğer robot evinizde çok da tercih etmediğiniz bir mutfak aracı ise rende ile de tüm bu söylediklerimi yapabilirsiniz.Daha sonra kıyma ve istediğiniz baharatlar eşliğinde adeta bir köfte yaparcasına yoğuruyoruz. Köftemizden bir hamburger eti büyüklüğünde istediğiniz boyutta burgerler yapıp tulaf tozu ile açıyoruz. yulaf tozunu un gibi düşünebilirsiniz.Tavada az yağda kızartabilirsiniz.Ama ben kızartma sevmem derseniz o zaman fırınınızın ızgara kısmında da rahatlıkla pişirebilirsiniz.
- Hamuru için
- Sütü kaynamayacak kadar ısıtıtyoruz. Elimizi içine koyduğumuzda hafif bir ılıklık hissedeceğiz ancak elimiz yanmayacak. Yaş mayayı içine ekleyip üzerine şekerini koyuyoruz. Bir 10 dk kadar bu karışımı ılık bir ortamda bekletiyoruz.Bu sırada unumuzu karıştırma kabına alıyoruz.İçine 10dk dinlenmiş olan sütü ve diğer malzemeleri koyup gayet ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru yaklaşık 30 dk sıcak bir ortamda dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuza resimdeki gibi köpek Şekli veriyoruz. Aynı hamurdan tatlı tarifimiz için de kaplumbağa yapıyoruz. Kaplumbağaların içerisine çikolata sostan sürüp her ikisinin de üzerine yumurta sarısı sürüp zeytinden göz yapıyoruz.Yaklaşık 180 derece Fırında 20 dk pişiriyoruz.Pişen Burger ekmeklerini hafif soğuyunca ortadan kesip istediğiniz sebzeler eşliğinde Köftesi ile birlikte bir Hamburger Şekli veriyoruz.İçecek için ise portakal suyunu sıkıyoruz. Içerisine Rondodan geçirdiğimiz çileklerden isteğimiz kadar koyup taze nane ekleyip ister hemen ister biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder