MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1,5 TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KAŞIK VANİLYA ÖZÜ
1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
KREMA İÇİN
160 GR TEREYAĞI
500 GR PUDRA ŞEKERİ
600 ML SÜT
3-4 YEMEK KAŞIĞI ÇİLEK PÜRESİ
İÇ KREMASI İÇİN
1 LT SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 YUMURTA SARISI
1 PAKET SIVI KREMA (200 ML)
2-3 YEMEK KAŞIĞI EZİLMİŞ ANTEP FISTIĞI
2-3 YEMEK KAŞIĞI EZİLMİŞ TOZ BADEM
4 KAŞIK KURU ÇİLEK
4 KAŞIK KURU VİŞNE
İÇİ DOLGULU HAZIR ÇİKOLATA 4 TANE
50 GR KURU ÜZÜM
70 GR BADEM
50 GR KUŞ ÜZÜMÜ
1 KAHVE FİNCANI KARIŞIK MEYVELİ MÜSLİ
200 GR BİTER ÇİKOLATA
10 TANE ÇİLEK
YAPILIŞI;
YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIYORUZ. YOĞURT VE SIVI YAĞI DA EKLEDİKTEN SONRA KATI MALZEMELERİ EKLEYİP SPATULA İLE KARIŞTIRIYORUZ.TEREYAĞINI YUMUŞAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE SÜTÜ EKLİYORUZ. KREMAYI İKİYE BÖLÜP YARISINI ANTEP FISTIĞI, DİĞER YARISINI DA ÇİLEK PÜRESİ İLE RENKLENDİRİYORUZ.
MUHALLEBİ İÇİN VANİLİN VE KREMA HARİCİ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA SIVI KREMA VE VANİLİNİ EKLEYİP İYİCE ÇIRPIYORUZ. KEKLERİMİZİN İÇİNİ OYARAK MUHALLEBİ İLE DOLDURUYORUZ. ÜZERİNİ KREMA İLE SÜSLEDİKTEN SONRA MEYVELER VE ÇİKOLATA İLE SÜSLÜYORUZ.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder