Orman Meyveli sürpriz krema dolgulu kek
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ KABARANA KADAR ÇIRPIN.KABARTMA TOZU VANİLYA SIVILARI EKLEYEREK ÇIRPIN.UNU DA İÇİNE EKLEYEREK YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPIN.180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİN.(KEKİN İÇİNDEN YUVARLAK DAİRE ŞEKLİNDE BOŞLUK YAPABİLMEK İÇİN, YUVARLAK ORTA BOŞ BİR APARAT, YAKLAŞIK 6-7 CM GENİŞLİĞİNDE İÇİ BOŞ DAİRESEL BİR APARAT LAZIM)MUHALLEBİSİ İÇİN GEREKEN
SÜRPRIZ KREMASI İÇİN
MALZEMELER
1 LT SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ADET YUMURTA SARISI
1 PAKET SIVI KREMA
YAPILIŞI
VANİLYA VE KREMA HARİCİ BÜTÜN MALZEMELERİ ÇIRPIP KAYNAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ. DAHA SONRA VANİLYA VE KREMAYI EKLEYİP YAKLAŞIK 1-2 DK ÇIRPICI İLE KARIŞTIRIYORUZ.
SOS İÇİN
2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
150GR TOZ ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI NİŞASTA
2 ADET ÇUPUK TARÇIN
3 ADET YILDIZ ANASON
300 GR ŞOKLANMIŞ VİŞNE
300 GR ŞOKLANMIŞ BÖĞÜRTLEN
300 GR ŞOKLANMIŞ ÇİLEK
300 GR ŞOKLANMIŞ FRAMBUAZ
200 GR ŞOKLANMIŞ YABAN MERSİNİ
YAPILIŞI
BÜTÜN ŞOKLANMIŞ MALZEMELERİ BİR KABIN İÇERİSİNDE KARIŞTIRIP BEKLETİYORUZ. VİŞNE SUYUNDNA YARIM BARDAK AYIRIP NİŞASTA İLE KARIŞTIRIP ERİTİYORUZ. DİĞER TARAFTA VİŞNE SUYU, YILDIZ ANASON VE VANİLYA ÇUBUKLARINI KAYNATIYORUZ. NİŞASTA İLE BAĞLAYIP MEYVELERİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.PİŞEN KEKTEN, OVAL APARAT YARDIMIYLA AYNI HİZALARDA İÇERİSİNDE BOŞLUK OLACAK ŞEKİLDE PARÇALAR ÇIKARTIYORUZ. ÇIKARDIĞIMIZ BU PARÇALARIN YERİNE MUHALLEBİ DOLDURUP ÜZERİNE DE İNCE BİR MUHALLEBİ GEZDİRİYORUZ. DOLAPTA BEKLETTİĞİMİZ MEYVE SOSUNU DA BU MUHALLEBİNİN ÜZERİNDE GEZDİRİP SERVİS EDİYORUZ.AFİYET OLSUN 😊

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder