YOĞURTLU PATLICANLI KEBAP
150 GR ORTA YAĞLI KUZU KIYMA
150 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA
1 ADET YUMURTA
2 ADET SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 BARDAK YEŞİL FİLE ANTEP FISTIĞI
2-3 DİLİM BAYAT EKMEK
LAVAŞ İÇİN
500 GR UN
YARIM MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
4 ADET DOMATES
5-6 ADET ÇERİ DOMATESİ
4 ADET SİVRİ BİBER
4 ORTA BOY PATLICAN
2 KASE YOĞURT (YARISI SÜZME)
3 TANE SARIMSAK
BİR BAĞ MAYDANOZ
DOMATES SOS İÇİN
1 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
ŞEKER
YAPILIŞI;
KIYMALARI VE TÜM DİĞER MALZEMELERİ RONDODAN GEÇİRİYORUZ. YUMURTAYI EKLEYİP
İYİCE YOĞURUYORUZ.DOLAPTA 15 DK KADAR DİNLENDİRİYORUZ. LAVAŞ İÇİN UNUN
ORTASINI AÇIP (SUDA ERİTİLMİŞ) MAYA, TUZ, BİR TATLI KAŞIĞI KADAR SİRKE KOYUP
YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR YAPIYORUZ.
KIYMALARIMIZI 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AYNI ZAMANDA PATLICANLARI DA FIRINA
KOYUP KÖZLÜYORUZ. YOĞURDUN İÇİNE PATLICANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP
SARIMSAKLADIKTAN SONRA DOLABA ALIYORUZ. LAVAŞLARI İNCE AÇIP TEREYAĞI
SÜRÜYORUZ. İÇERSİNE KIYMA KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ. KÜÇÜK KÜÇÜK DİLİMLER
KESİP YOĞURTLU SOSUN ÜZERİNE KOYUYORUZ. ÜZERİNE DOMATES SOSU VE TEREYAĞI
GEZDİRİP MAYDANOZLA SERVİS EDİYORUZ.
Bu bolumun tekrarini izledim. Bu yemek tam bir sanat eseriydi. Ekrandan bile belliydi tadinin ne kadar leziz oldugu... Ellerine saglik.
YanıtlaSilKAÇINCI BÖLÜMDÜ BU TARİF LİNKİNİ ATABİLMENİZ MÜMKÜN MÜ
YanıtlaSil