16 Mayıs 2015 Cumartesi

VER FIRINA DOLGULU KÖFTE ETABI


CEVİZLİ SEBZELİ KÖFTE;
MALZEMELER
1 ADET BÜYÜK SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI KADAR HARDAL
750 GR YAĞSIZ KIYMA
KARABİBER
İSOT
KEKİK
1 YUMURTA
4-5 KAŞIK GALETA UNU
TUZ
BİBERİYE
300 GR CEVİZ İÇİ
İÇ HARCI İÇİN
3 BÜYÜK PATATES
2 TANE HAVUÇ
750GR KÜLTÜR MANTARI
YARIM BARDAK BEZELYE
YARIM BAĞ DEREOTU
YARIM BAĞ MAYDONOZ
2 ADET ORTA BOY SOĞAN
3 RENKLİ BİBER
PULBİBER
KARABİBER
TUZ
TEREYAĞ
DOMATES SOSU İÇİN
2 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
4-5 ADET TAZE ADAÇAYI YAPRAĞI
ŞEKER 
TUZ 
KARABİBER

YAPILIŞI;
SIVI YAĞ EKLEDİĞİMİZ TAVAYA SOĞANLARI VE SEBZELERİ DE EKLİYORUZ VE KAVURUP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.KÖFTE İÇİN SOĞANLARI RENDELİYORUZ, KIYMAYI KOYUP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE HARDAL VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP YAKLAŞIK 5 DK KARIŞTIRIYORUZ.

SOS İÇİN DOMATESLERİ RENDELİYORUZ. SARIMSAKLARI EKLEYİP KAYNATIYORUZ. SONRASINDA DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYİP KAYNATMAYA DEVAM EDİYORUZ.KÖFTEYİ RULO ŞEKLİNDE SARIP ÖNCE YAĞLI KAĞIDA SONRA DA ALÜMİNYUM FOLYO İLE KAPLAYIP 200 DERECEDE 40 DK PİŞİRİYORUZ. SONRA ÇIKARIP DOMATES SOSUNU EKLİYORUZ VE KIZARTIYORUZ. KAŞAR PEYNİRİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder