Ispanak dolgulu patates püresi eşliğinde Fırında makarna
3 PAKET FIRIN MAKARNA
İÇ HARCI İÇİN;
500 GR HAŞLANMIŞ PATATES
200 GR TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI KREMA
MUSKAT
KARABİBER
TUZ
ISPANAK SOSU İÇİN;
500 GR ISPANAK
2 ADET SOĞAN
300 GR KIYMA YAĞSIZ
1 DEMET MAYDANOZ
1 DEMET DEREOTU
KARABİBER
TUZ
KIRMIZI PUL BİBER
2 ADET YUMURTA
MAKARNA SOSU İÇİN;
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI UN
3,5 SU BARDAĞI SÜT
TUZ
KARABİBER
MUSKAT
YAPILIŞI;
PATATESLERİ KAPALI BİR TENCEREDE HAŞLIYORUZ. DAHA SONRA BİR RENDE YARDIMIYLA RENDELİYORUZ. TAVADA TEREYAĞINI ERİTTİKTEN SONRA KREMA VE MUSKATI EKLİYORUZ. TUZ VE KARABİBERDEN SONRA DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.KIYMAYI KENDİ SUYUNDA PİŞİRİYORUZ. SOĞANLARI DA EKLEYİP PİŞİRDİKTEN SONRA DEREOTU, MAYDANOZ VE KALAN DİĞER MALZEMELERİ EKLİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA YUMURTALARI EKLİYORUZ.2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINI TAVAYA KOYUYORUZ. ÜZERİNE UNU EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ. DAHA SONRA AZAR AZAR SÜTÜ EKLİYORUZ. MUSKAT, TUZ VE KARABİBER EKLEYİP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİYORUZ.MAKARNALARI SOSLUYORUZ. ALT TABAKAYI MAKARNA İLE KAPLAYIP ISPANAK KOYUYORUZ. ÜZERİNE TEKRAR MAKARNA EKLEYİP ÜZERİNİ PATATES İLE KAPLAYIP KAŞAR SERPİPİ FIRINA VERİYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 20 DK. PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN😊

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder