ISPANAK YATAĞINDA ET SOTE & ISPANAK RULO
450 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ DANA KUZU ETİ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
KEKİK
ISPANAK BEĞENDİSİ İÇİN;
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
3 YEMEK KAŞIĞI UN
3 SU BARDAĞI SÜT
TUZ
KARABİBER
MUSKAT
300 GR ISPANAK
100 GR KAŞAR PEYNİR
YAPILIŞI;
TEREYAĞINI VE DOĞRANMIŞ ETLERİ SUYUNU ÇEKİP YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. GEREKİRSE SU EKLEYİN.
BEĞENDİ İÇİN;
TEREYAĞI VE UNU KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUN. DAHA SONRA YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ EKLEYİP MUSKAT RENDESİ İLE TATLANDIRIN. KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA DA ISPANAKLARI VE DEREOTUNU İNCE İNCE KIYIP TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP 1-2 KERE KARIŞTIRIP OCAKTAN ALIN.
ISPANAK RULO
500 GR ISPANAK
2 YEMEK KAŞIĞI UN (30 GR)
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI (30 GR)
4 YUMURTA SARISI
4 YUMURTA BEYAZI
1 MUSKAT
1 ADET LİMON KABUĞU
TUZ
KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI RENDE PARMESAN
İÇ HARÇ İÇİN;
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
250 GR KÜLTÜR MANTARI
TUZ
KARABİBER
150 GR LABNE PEYNİRİ
YAPILIŞI;
ÖNCELİKLE ISPANAK RULO İÇİN ISPANAKLARI İNCE İNCE KIYIN. TAVADA ISPANAK SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. ÜZERİNE KARABİBER TUZ MUSKAT VE LİMON KABUĞUNU İLAVE EDİN. BU KARIŞIMI SOĞUMAYA BIRAKIN.
HARCINIZ SOĞUDUĞUNDA İÇERİSİNE YUMURTALARI TEKER TEKER İLAVE EDİN. VE İYİCE KARIŞTIRIN. DİĞER TARAFTA YUMURTA BEYAZLARINI BİR TUTAM TUZ İLE İYİCE ÇIRPIN. BİR TRAŞ KÖPÜĞÜ KIVAMINI ALINACA SÖNDÜRMEDEN ISPANAKLI KARIŞIMA İLAVE EDİN. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE YAVAŞÇA DÖKÜP 200 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 15 DK PİŞİRİN.
İÇ HARCI İÇİN;
MANTARLARI BÜYÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRAYIN. TAVADA YAĞDA PİŞİRİP BİRAZ SOĞUTTUKTAN SONRA DİĞER TÜM MALZEMELERLE KARIŞTIRIN.
MASANIZIN ÜZERİNE BİR ADET YAĞLI KAĞIT SERİP ÜZERİNİ RENDE PARMESAN İLE KAPLAYIN. FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ KEKİNİZİ İKİ TARAFI DA YAĞLI KAĞIT OLACAK ŞEKİLDE PARMESANIN ÜZERİNE KOYUN. DAHA SONRA DİĞER YAĞLI KAĞIDI ÇIKARIP İÇ HARCI DA KOYARAK RULO ŞEKLİNDE SARIN.
ISPANAK BEĞENDİ İÇİN;
ISPANAKLARI SUDA HAŞLAYIP SUYUNU İYİCE SÜZÜN. DİĞER TARAFTA YAĞI VE UNU İYİCE KAVURUN. ÜZERİNE ILIK SÜTÜ EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN. DAHA SONRA MUSKAT RENDESİNİ VE KARABİBERİ EKLEYİN. KIVAM ALDIKTAN SONRA ISPANAĞI VE DERE OTUNU DA EKLEYİN. BU KARIŞIMIN HEPSİNİ RONDO İLE PÜRÜZSÜZ HALE GETİRDİKTEN SONRA YAKLAŞIK 5 DK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.
ETLER İÇİN;
ETLERİ İYİCE ISITTIĞINIZ TAVAYA ATIN. YAKLAŞIK BİRKAÇ DK İYİCE HARLI ATEŞTE PİŞİRDİKTEN SONRA ATINI KISIP KAPAĞINI KAPATARAK KENDİ SUYUNDA PİŞİRİN. SUYU BİTTİKÇE SU EKLEYİN. EN SON YUMUŞAYAN ETLERİN ÜZERİNE TUZ VE DİĞER BAHARATLARINI EKLEYİN. VE BEĞENDİ İLE BİRLİKTE SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder