15 Mayıs 2015 Cuma

VER FIRINA YARIŞMA TARİFLERİM

BEŞAMEL SOSLU TAVUK ÇANAKLARI 
İÇ HARCI İÇİN;
2 ADET TAVUK GÖGSÜ
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE (GARNİTÜR)
2 ADET HAVUÇ
300 GR MANTAR(KÜLTÜR MANTARI)
1 ADET ORTA BOY SOĞAN 
2 ADET YEŞİL BİBER
YARIM DEMET DEREOTU 
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
YARIM ÇAY KAŞIĞI KÖRİ 
PUL BİBER
TUZ
SIVI YAĞ

BEŞAMEL SOS İÇİN;
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 
2 YEMEK KAŞIĞI UN 
3 BARDAK SÜT
MUSKAT
TUZ 
KARABİBER
6 ADET YUFKA 
6’LI MUFFİN KABI 

YUFKA SOSU İÇİN;
2 YUMURTA 
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
200 GR KAŞAR PEYNİR RENDESİ

YAPILIŞI;
TAVAYA SIVI YAĞ KOYUP SOĞANLARI PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN, ÜZERİNE BİBERLERİ ATIP BİRAZ DAHA KAVURDUKTAN SONRA  TAVUĞU EKLEYİN. TAVUK SUYUNU ÇEKİNCE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KAVURUN VE SOĞUYMAYA ALIN.

TEREYAĞINI VE UNU KAVURUN KOKUSU ÇIKINCA YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP TUZ VE KARABİBER EKİN. MUSKATI DA EKLEYİP KARIŞTIRIN.PİŞEN BEŞAMEL SOS İLE TAVUKLARI BİRLEŞTİRİN.YAKLAŞIK BİR 10 DK KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRDİĞİNİZ TAVUKLARI OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN . ARALARINI SOS İLE ISLATTIĞIMIZ YUFKALARI KASE İLE KESİP MUFFİN KALIBINA ORTASINDAN BİR SU BARDAĞININ ARKASI İLE BASTIRARAK YERLEŞTİRİN VE  FIRINA ATIP KIZARANA KADAR BEKLEYİN. İÇLERİNE HARCI DOLDURUP KAŞAR PEYNİR İLE SÜSLEYİP FIRINA ATIN. YAKLAŞIK 30 DK 180 DERECEDE PİŞİRİN. AFİYET OLSUN :)

1 yorum: