24 Mayıs 2015 Pazar

Alman Pastası

Malzemeler
Hamuru için 
1 paket yaş maya  
1 su bardağı ılık süt 
2 adet yumurta 
50 gr tereyağı 
2 yemek kaşığı yoğurt 
1 su bardağı şeker 
4 buçuk bardak un 
1 bardak patates nişastası 
 Ara kreması için 
 4 bardak süt 
1 su bardağı toz şeker 
3 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı Mısır nişastası  nişastası 
2 paket vanilin 
1 paket krem şanti 
1 adet yumurta sarısı 
 Üstü için 
2 su bardağı süt 
80 gr bitter çikolata 
2 yemek kaşığı kakao 
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta 
1 Kaşık margarin 
Yapılışı 
 Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Sütü ocakta hafif ısıtıp içerisine şeker ve mayayı koyuyoruz.10 dk kadar bekletiyoruz. Bu Sırada yoğurt yumurta ve tereyağını iyice karıştırıyoruz. Üzerine dinlenen mayayı da ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar unumuzu ekliyoruz.hava almayacak şekilde üzerini streç film ile kapatıyoruz. Hamuru 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
Ara kreması için
Krem şanti ve vanilin dışındaki tüm malzemeleri ocakta pişiriyoruz. Ocaktan Alınca varilini ekliyoruz. Soğumaya bırakıp hafif ılıkken krem şantisini de ekleyip yüksek ayarda iyice çırpıp dolabta 1 saat kadar dinlendiriyoruz. 
Çikolata sosu için 
Çikolata ve margarin dışındaki tüm malzemeleri pişirin. Koyulaşıp kaynayınca ocağın Altını kapatıp çikolata ve margarini ekleyip karıştırın eğer Kıvamı yoğun olursa biraz daha süt ekleyip açabilirsiniz. 
Hamurumuzu yaklaşık 3 cm kalınlığına acıyoruz ve yuvarlak bir kalıp ile kesip ortasını da daha küçük bir kalıp ile kesiyoruz. 170 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz. 
Soğutup Aralarına Muhallebi koyup üzerini çikolata Sosa batırarak servis ediyoruz 
Afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder