23 Mayıs 2015 Cumartesi

Konya usulü höşmerim Tatlısı

 Malzemeler 
400 gr kaymak 
3 su bardağı un 
3 su bardağı su 
2.5 su bardağı şeker 
6 Kaşık kadar tereyağı 
Yarım su bardağından Biraz fazla sıvıyağ 
Bal 
 Yapılışı 
Tencereye tereyağı ve sıyıyağı koyup köpürene kadar kızartıyoruz. Üzerine kaymağı ekleyip eritiyoruz. Hepsi iyice eriyip köpürünce Altını kısıp,unu ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz. Üzerine yavaş yavaş suyunu ilave edip çekmesini bekliyoruz. Daha sonra şekerini ekleyip biraz daha kavurduktan sonra Altını kapatıyoruz. Bal ve kaymak ile servis ediyoruz. Afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder