TEKNİK TARİF: SULTAN SOFRASI
MALZEMELER:
İÇ PİLAV:
3 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
3 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ FİLE BADEM
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
SIVI YAĞ
TOZ TARÇIN
YENİBAHAR
TUZ
KARABİBER
HAZIRLANIŞI:
PİRİNÇLERİ İYİCE YIKAYIN. TEREYAĞINI VE SIVI YAĞI PİLAV TENCERENİZE KOYUN. YIKADIĞINIZ PİRİNÇLERİ KAVURUN VE SICAK SU EKLEYİN. ÜZÜMLERİ, PİLAVINIZI HAŞLAYIN. DEMLENDİRME SIRASINDA BAHARATLARI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN VE DEMLENDİRİN.
HAMURU:
3 – 3.5 SU BARDAĞI UN
3 YUMURTA
100 GR TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
16 ADET BÜTÜN BADEM
TUZ
HAZIRLANIŞI:
BADEM HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUP HOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURUNUZU YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN. KABINIZIN İÇİNİ BOL TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN.BADEMLERİ TEREYAĞI İLE KABA YAPIŞTIRIN.HAMURUNUZU KABIN İÇİNE GÜZELCE SERİN. YAPTIĞINIZ PİLAVINIZI HAMURUN İÇİNE DOLDURUN KALAN HAMURU AÇIN VE ÜST KISMINA SERİN KENARLARINDAN KATLAYIN. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
İÇLİ KÖFTE:
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 SU BARDAĞI SICAK SU
1’ER YEMEK KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI
1 ADET YUMURTA
2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
HAZIRLANIŞI:
BULGURU BİR KAPTA SICAK SU İLE ISLATIN VE 10 DAKİKA KADAR ÜZERİ KAPALI SUYU ÇEKMESİNİ BEKLEYİN. PATATESLERİNİZİ HAŞLAYIP PÜRE YAPIN. BÜTÜN MALZEMELERİ BULGURA İLAVE EDİN VE GÜZELCE YOĞURUN.
İÇ HARCI:
300 GR KIYMA
2 AVUÇ KIYILMIŞ CEVİZ
1 ADET SOĞAN
2-3 TUTAM MAYDANOZ
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ-KARABİBER
HAZIRLANIŞI:
SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN. TAVADA ZEYTİNYAĞI İLE BİRAZ SOTELEYİP KIYMAYI İLAVE EDİN, GÜZELCE KAVURUN.HAFİF SOĞUDUKTAN SONRA CEVİZİ VE DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZLARI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.KALIBINIZI TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN. BULGURUN YARISINI ALTINA ELİNİZLE GÜZELCE YAYINÜZERİNE KIYMA HARCINIZI DÖKÜP; GERİ KALAN BULGURU DA İLAVE EDİN VE GÜZELCE ÜZERİNİ KAPATIN. RESİMDEKİ GİBİ KESİP ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİN VE 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
ARNAVUT CİĞERİ
300 GR CİĞER
1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
TUZ
UN
BOLCA SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
YAPILIŞI:
CİĞERLERİ SUDA YIKAYIN VE SÜZGEÇTE SUYUNU İYİCE SÜZÜN.BİR KABA ALIP; TOZ BİBER, KARBONAT VE TUZ İLE FAZLA BASKI UYGULAMADAN CİĞERLERİ YOĞURUN VE DOLAPTA BEKLETİN.PİŞİRECEĞİNİZ ZAMAN DOLAPTAN ÇIKARTIN GÜZELCE HER YERİ KAPLANACAK ŞEKİLDE UNA BULAYIN VE YAĞDA KIZARTIN.
SALATA İÇİN:
MARUL
MAYDANOZ
ROKA
SALATALIK
ÇERİ DOMATES
ZEYTİNYAĞI
LİMON
TUZ
HAZIRLANIŞI:
BÜTÜN MALZEMELERİ DOĞRAYIP SALATA YAPIN VE TUZ, LİMON, ZEYTİNYAĞI İLE TATLANDIRIN.
SOĞAN SALATASI:
2 ADET SOĞAN
SUMAK
TUZ
¼ DEMET MAYDANOZ
YAPILIŞI:
SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN TUZ VE SUMAK İLE BİRAZ OVUN, SUYUNU SIKIN.MAYDANOZLARI DOĞRAYIP İÇİNE ATIN KARIŞTIRIN VE SERVİS EDİN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder