16 Mayıs 2015 Cumartesi

VER FIRINA KAHVALTILIKLAR ETABI

 TAHİNLİ VE HAŞHAŞLI ÇÖREK 
1  SU BARDAĞI ILIK SÜT
1/2 YAŞ MAYA
PAKET KURU MAYA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
3,5 SU BARDAĞI UN
İÇ HARCI İÇİN
1 SU BARDAĞI TAHİN
3/4 SU BARDAĞI PEKMEZ
3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
HAŞHAŞ
BEYAZ PEYNİR
ÜZERİNE
1 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
2 YEMEK KAŞIĞI SU
4 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ SUSAM
1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI
YAŞ MAYAYI ILIK SÜT İÇERİSİNDE ERİTİNHAMUR MALZEMELERİNİ EKLEYEREK YOĞURUNYAKLAŞIK 3,5 SU BARDAĞI UNU AZAR AZAR EKLEYİNHAMURU 20 DK MAYALANDIRIN
HAMURU BEZE HALİNE GETİRİNSERVİS TABAĞINDAN BİRAZ DAĞA BÜYÜK OLACAK ŞEKLİNDE AÇINİÇERİSİNE HARCI KOYUP UZATABİLDİĞİNİZ KADAR UZATINNE KADAR İNCE OLURSA O KADAR İYİDAĞA ONRA RULO YAPIP GÜL BÖREĞİ ŞEKLİNDE ŞEKİL VERİNÜZERİNE İSE İLK OLARAK PEKMEZ SU KARIŞIMINI DAĞA SONRA SUSAM VE SON OLARAK 
YUMURTA SÜRÜNÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINDA 40 DK PİŞİRİN

İÇLİ KREP SANDAL
3 YUMURTA
YARIM BARDAK SIVI SODA
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1-1,5 BARDAK UN
1,5 BARDAK SÜT
100 GR PASTIRMA
100 GR SOSİS
100 GR SUCUK
1 YUMURTA
BEYAZ PEYNİR
KAŞAR PEYNİR
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA
GALETA UNU
KÜRDAN
MAYDANOZ 
DEREOTU
YAPILIŞ
KREM HAMURU İÇN GEREKLİ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP HOMOJEN HALE GELENE KADAR KARIŞTIRIYORUZTAVADA PİŞİRDİĞİMİZ KREPLERİ SOĞUMAYA ALINİÇ HARÇLARI HAZIRLADIKTAN SONRA KREPLERİN İÇİNE KOYUP KÜRDAN İLE AĞIZLARINI KAPATINYUMURTA VE GALETA UNUNA BULADIKTAN SONRA 200 DERECELİK FIRINDA 10 DK PİŞİRİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder