BURMA TATLISI
3 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 TUTAM TUZ
2 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
250 GR DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ
250 GR DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI
250 GR TEREYAĞI
50 GR MARGARİN
4 SU BARAĞI ŞEKER
4,5 SU BARDAĞI SU
4-5 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI;
UNUN ORTASINI AÇIP YUMURTA, SÜT, SIVI YAĞ, SİRKE VE YOĞURT KOYUP KULAK MEMESİ
KIVAMINDA BİR HAMUR YOĞURUYORUZ. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR
KOPARIP NİŞASTA İLE İNCECİK AÇIYORUZ. İÇERSİNE CEVİZ VEYA FISTIK KOYUP OKLAVAYA
SARIYORUZ, İKİ KÖŞESİNDEN BÜZÜYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 20 DK PİŞİRİP
KIZARTIYORUZ. ÜZERİNE KAYNAMIŞ TEREYAĞI DÖKÜYORUZ. SICAK ŞERBETİ TATLININ
ÜZERİNE DÖKÜP 15 DK ÇEKMESİNİ BEKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder