16 Mayıs 2015 Cumartesi

Ver fırına Sağlıklı Yemekler Etabı ( Bir ArdaTürkmen tarifidir. )



  • Kabak sarma 
  • İç harcı için Malzemeler
  • 400 Gram kıyma
  • 4-5 avuç doğranmış ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeme kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-6 adet kabal

Domates Sos İçin

  • 4-6 adet doğranmış domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 det soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam kıyılmış taze fesleğen
  • Yarım demet dere otu
  • 1 Tutam kıyılmış maydanoz
  • 4-5 dal taze kekik
  • 1-2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yapılışı ;
  • Domates sosu için Zeytinyağını hafif kızdırıyoruz.soğanları ekleyip biraz kavuşuyoruz.Yumuşayınca sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dk kavuruyoruz. Fesleğen maydanoz ve kekiği ekleyip 1-2 dk kavurun.üzerine domatesleri Küp Küp doğrayıp balzemik sirke tuz ve karabiber ile tatlandırıp ekleyin. Ocağın Altını kısın ve yaklaşık 30 dk pişirin.
  • Diğer tarafta 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Kavrulan soğanlara sarımsakları da ilave edip kokusu çıkınca kıymayı ilave edip iyice kavurun. Bu Sırada tuz, karabiber ve birazcık kimyon ekleyip pişmeye bırakın.en son doğranmış Ispanağı ekleyin ve sönene kadar pişirin. 
Kabakları bir sebze soyacağı yardımı ile ince ince kesin. Artı Şekli alacak şekilde birinin ucu diğerine denk gelecek şekilde koyun. Ortasına kıymalı harçtan dilediğinizce koyup kabakları Kapatın. Kapatılan tarafı altta olacak şeklinde yuvarlak cam tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sos döküp 180 derece ısıtılmış Fırında yaklaşık 30 dk pişirin. 
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder