Bu tarifi denemeden çok güzel Islak kek Yaptım diyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz derim ben ☺️☺️
Malzemeler
1.5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından 2 parmak eksik un
Yarım su bardağı Mısır nişastası
Limon kabuğu rendesi
2 Çorba kaşığı kakao
2 paket vanilin
Sosu için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker
2 Kaşık kakao
Yapılışı
Şeker ve Yağı krema haline gelip rengi açılana kadar çırpıyoruz. Yağını, sütünü ve limon kabuğunu ekleyip mikser ile 1 tur döndürüyoruz. Daha sonra mikseri bırakıp spatül ile yolumuza devam ediyoruz. Eleği koyup içerisine un kabartma tozu, vanilin,Mısır nişastası ve kakaoyu ekleyip hamurun üstüne eleyip spatül ile alttan üste harmanlayarak karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz. 180 derece Fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Sosu için tüm malzemeleri iyice karıştırıp ocakta asla kaynatmadan ısıtıyoruz. Kekimiz piştikten sonra Yaklaşık 10 dk soğumasını bekliyoruz. Kekimizi kare halde kesip Çatal veya kurdan yardımı ile her tarafını deliyoruz. Üzerine tüm sosu döküyoruz. 15 dk içinde kekiniz sosunu çekmiş olacaktır. Dilediğinizce dolapta soğutarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder