22 Mayıs 2015 Cuma

AĞIZDA DAĞILAN ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE 

MALZEMELER
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA 
1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
ALDIĞI KADAR UN 
İÇ HARCI İÇİN 
4 TANE KIRMIZI ELMA 
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
 YAPILIŞI 
UN HARİÇ TÜM MALZEMELER PÜRÜZSÜZ BİR KIVAM ALANA KADAR ÇIRPILIR. DAHA SONRA KATI MALZEMELER ELENEREK HAMURA EKLENİR VE YOĞURULUR. YAKLAŞIK 15 DK KADAR ÜZERİ STREÇ FİLM İLE KAPATILARAK DİNLENDİRİLİR
İÇ HARCI İÇİN ELMALAR RENDELERNİR. YAKLAŞIK 5 DK SUYU ÇIKSIN DİYE KISIK ATEŞTE ÇEVRİLİR. ÜZERİNE ŞEKER İLAVE EDİLİR.BİR REÇEL KIVAMINA GELENE DEK PİŞİRİLİR. BU SIRADA HAMURUNUZ DA DİNLENMİŞ OLACAKTIR.İÇ HARCINIZ PİŞTİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKIP İYİCE SOĞUDUKTAN  SONRA TARÇINI İLAVE EDİLİR.
HAMUR YAKLAŞIK 3 BÜYÜK PARÇAYA AYRILIR. BU PARÇALAR ÇOK DA İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE YAKLAŞIK OLARAK 3 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. 6 PARÇAYA BÖLÜNÜR. HER PARÇA DA KENARLARINDAN 3 PARÇAYA BÖLÜNÜR VE İÇ HARÇ KESİLEN BU KISMIN ORTASINA KONULUR.DAHA SONRA HAMURUN İKİ UCU BİRBİRİ ÜZERİNE BİRLEŞTİRİLİR.
180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 20 DK PİŞİRİLİR. (HERKESİN FIRINI FARKLI ISITMA AYARLARINDA OLABİLİCEĞİNDEN 10 DK SONRASINDA KONTROL EDİP KIZARMADAN FIRINDAN ALINIZ)
SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder