- 300 gram süt
- 100 gram şeker
- 75 gram margarin
- 100 gram un
- 120 gram irmik
- 300 gram tatlı lor peyniri
- 20 gram kabartma tozu
- 5 adet yumurta
Şerbeti İçin
- 1200 gram su
- 1200 gram şeker
- Yarım Limon
Üzeri İçin
- 200 gram antep fıstığı tozu
- 200 gram vanilyalı dondurma
YAPILIŞI
YAĞI ERİT SÜT VE ŞEKERİ İLAVE EDİN, KAYNATIN. UN VE İRMİĞİ KARIŞTIRIN. KAYNAYAN SÜT, YAĞ VE ŞEKER KARIŞIMININ İÇİNE DÖKÜN.
TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN. HELVA GİBİ OLACAK ŞEKİLDE PİŞİRİN.
TEZGAHA DÖKÜN ILIYANA KADAR BEKLEYİN. LOR VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN,
PÜRÜZSÜZ BİR HAL ALANA KADAR YOĞURUN. 2 TANE YUMURTAYI YEDİRİN. DAHA SONRA 3 YUMURTA DAHA YEDİRİN.
SIKMA TORBASINA KOYUN YUVARLAKÇA SIKIN. 180 DERECE FIRINDA 20 DK KADAR PİŞİRİN. (ÇOK SERT OLMAYACAK ŞEKİLDE)
SU VE ŞEKERİ KAYNATIN, YARIM LİMON SIKIN.
FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLILARI SICAK ŞERBETLE BULUŞTURUN.YAĞLI KAĞIT ÖRTÜN VE 5-10 DK DİNLENDİRİN.
ÜZERLERİNE ANTEP FISTIĞI İLAVE EDİN VE YANINA BİR TOP DONDURMA KOYARAK SERVİS EDİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder