22 Mayıs 2015 Cuma

VER FIRINA ÇAY SAATİ ETABI

 PORTAKALLI ŞİFON KEK

7 ADET ORTA BOY YUMURTA
240 GR UN
300 GR ŞEKER
12 GR KABARTMA TOZU
2 GR TUZ
125 GR TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU
3-4 TANE PORTAKAL
125 GR SIVI YAĞ
50 GR SU
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY KAŞIĞI KREM TARTAR
SOS İÇİN;
150 GR BEYAZ ÇİKOLATA
50 GR SIVI KREMA
10 ADET MEYVELERİNDEN AYRILMAMIŞ ALTIN ÇİLEK
200 GR FİLE BADEM
YAPILIŞI;
YUMURTALARIN SARISINI AYIRIP 5 DK. ÇIRPIN. ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİP 7 DK. KADAR ÇIRPIN. SIVILARI ÜZERİNE EKLEYİN. KATI KARIŞIMLARI DA EKLEYİP SPATULA İLE YEDİRİN. YUMURTANIN BEYAZINI TIRAŞ KÖPÜĞÜ KIVAMINA GETİRİP KREM TARTAR İLE SABİTLEYİN. 160 DERECE FIRINDA 50-55 DK PİŞİRİN.ÜZERİNE SICAK KREMANIN İÇİNDE BEYAZ ÇİKOLATAYI ERİTİN. SERVİS YAPMADAN ÖNCE KEKİN ÜZERİNE DÖKÜN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder