25 Mayıs 2015 Pazartesi

Ispanaklı süt dilimi


4 YUMURTA
4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
4,5 KAHVE FİNCANI UN
10 GR KABARTMA TOZU
5-10 GR VANİLYA
300 GR ISPANAK
KREMASI İÇİN
0.5 LİTRE SÜT 
1 TANE YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI
3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER 
3 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET LABNE PEYNİRİ
ÜZERİ İÇİN 
60 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

YAPILIŞI;
ISPANAKLARİ YIKAYIP, SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR SOTELEYELİM. ISPANAKLARI SICAK SICAK ROBOTTAN GEÇİRELİM. BİR KABA YUMURTALARI VE TOZ ŞEKERİ KOYUP; KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. ÜZERİNE ELEDİĞİMİZ UNU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYİ İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRALIM. SONRA SOĞUMUŞ ISPANAK PÜRESİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM. HAZIRLADIĞIMIZ HARCI BÜYÜK BOY FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜP EŞİT OLACAK ŞEKİLDE YAYALIM. ÖNCEDEN ISİTILMIŞ 150 DERECEDE 15 - 20 DAKİKA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKALIM. SOĞUYAN KEKİ DİKDÖRTGEN ŞEKİLDE KESELİM. BİR PARÇA KEKİN ÜZERİNE KREMADAN SÜRÜP ÜZERİNE BAŞKA BİR KEKİ KAPATALIM.

KREMASI İÇİN;
UN, ŞEKER, SÜT VE YUMURTA KARIŞTIRIN. KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. OCAĞI KAPATIN. SONRA LABNE PEYNİRİNİ EKLEYİN VE TELLE ÇIRPARAK PÜTÜRSÜZ OLMASINI SAĞLAYIN. ISPANAKLI SÜT DİLİMLERİNİN ÜZERİNİ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN. AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder