Malzemeler
1 kg un
1 su bardağı yoğurt (içindeki suyu da ilave edebilirsiniz )
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su ( ılık maden suyu da kullanabilirsiniz )
1 adet yaş maya
Yarım su bardağı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
Sütü ocakta elimizi yakmayacak ısıta gelene dek ısıtıyoruz. Içerisine mayayı ve şekeri koyup yaklaşık 15 dk dinlendiriyoruz. Mayamız dinlenirken unu ve tuzu bir kaba Alıp karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp içerisine Zeytinyağı yoğurt yumurta ve sirkeyi koyup sıvıları ortada hafif karıştırıyoruz. Üzerine dinlenen mayayı da koyup yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışan bir hamur elde edene dek ılık su veya dıda ekleyerek yoğuruyoruz. Daha sonra ılık su dolu bir kabın( su kesinlikle kaynar olmayacak) içerisine hamur koyduğumuz kabı yerleştirip veya hafif ısıtılmış Fırında 40 dk kadar dinlendirip gayet Pofuduk bazlamalar yapmaya başlıyoruz. Bazlamalarımızı tavada veya tüplü saçta pişirebiliriz. Afiyet olsun ☺️
( hamurumuzda eğer ılık su yerine soda kullanmadıysak bir tatlı kaşığı kadar toz Soda eklersek ağızda Dağılan bir Bazlama elde etmiş oluruz )


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder