22 Mayıs 2015 Cuma

VER FIRINA DOMATES SOSLU TARİFLER


MALZEMELER
8-9 ADET PARÇA KUZU BUT
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 TUTAM TUZ
1 TUTAM TANE KARABİBER
1 ADET SOĞAN
7-8 DİŞ SARIMSAK
3 ADET BÜYÜK BOY İSTİRİDYE MANTARI
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
3 YEMEK KAŞIĞI DEMİ GLACE SOS

SEBZE KARIŞIMI İÇİN;
2 ADET KEREVİZ
2 DAL KEREVİZ SAPI
1 ADET ÇARLİSTON BİBER
1 ADET KAPYA BİBER
100 ML ZEYTİNYAĞI
4 YEMEK KAŞIĞI ET SUYU
3 YEMEK KAŞIĞI VİŞNE SİRKESİ
3 YEMEK KAŞIĞI WORCESTERSHİRE SOS
2 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

DOMATES SOSU İÇİN;
4 ADET DOMATES
3 DİŞ SARIMSAK
8 DİLİM KURUTULMUŞ DOMATES
5-6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
8-10 ADET ADAÇAYI YAPRAĞI
BİR ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
TUZ KARABİBER
ÜZERİ İÇİN 10 ADET CHEDDAR PEYNİRİ

YAPILIŞI;
ETLERİ SICAK TAVADA MÜHÜRLEYİN. DAHA SONRA SU EKLEYEREK YAKLAŞIK 30 DK PİŞİRİN.SEBZELERİ TEREYAĞI VE BİRAZ SIVI YAĞ İLE SOTELEYİN. ÜZERİNE ET SUYU VE SOSLARI KOYARAK İYİCE PİŞİRİN. TÜM MALZEMELERİ ROBOTTAN GEÇİRİN. SIVI YAĞ İÇİNDE ADAÇAYINI BİRAZ ÇEVİRİP, DOMATES SOSUNU EKLEYİN. İYİCE PİŞEN SOSU, SUYUNU ÇEKEN ETLERİN ÜZERİNE EKLEYİP 10 DK PİŞİRİN.ÜZERİNE PEYNİRLERİ KOYDUĞUNUZ DOMATES SOSLU ETLERİ 270 DERECE FIRINDA 3 DK PİŞİRİN.PİŞEN SEBZELERLE SERVİS EDİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder