ORMAN MEYVELI KAKAOLU RULO PASTA
MALZEMELER
6 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
60 GR TOZ ŞEKER
50GR UN
50 GR MISIR NİŞASTASI
20 GR KAKAO
1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ
PASTACI KREMASI İÇİN:
500 ML SÜT
150 GR TOZ ŞEKER
200 GR SIVI KREMA
5 ADET YUMURTA SARISI
60 GR UN
50 GR MISIR NİŞASTASI
1 ADET ÇUBUK VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ
MEYVELİ SOS İÇİN;
200 GR DONDURULMUŞ FRENK ÜZÜMÜ
100 GR DONDURULMUŞ AHUDUDU/FRAMBUAZ
50 GR DONDURULMUŞ ÇİLEK
150 GR TAZE ÇİLEK
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 ADET YILDIZ ANASON
1 ADET ÇUBUK VANİLİN
YARIM BARDAK VİŞNE SUYU
200 GR TUZSUZ ANTEP FISTIĞI
ÜZERİNE;
300 GR BEYAZ ÇİKOLATA
100 GR SÜT KREMASI
YAPILIŞI;
YUMURTALARIN BEYAZINI İYİCE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. TIRAŞ KÖPÜĞÜ KIVAMINA GELECEK.3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. YUMURTA SARILARINA DA 3 KAŞIK ŞEKER KOYUP İYİCE KÖPÜRTÜN. RENGİ BEYAZA DÖNSÜN. BU KARIŞIMI YUMURTA BEYAZLARINA EKLEYİP UNU VE DİĞER MALZEMELERİ BİR KABA ELEYİP YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN. SPATULA YARDIMIYLA ORTADAN DIŞA DOĞRU TAMAMEN HOMOJEN OLANA DEK KARIŞTIRIN. 170 DERECEDE 15 DK KADAR PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder