21 Mayıs 2015 Perşembe

Ver Fırına Rulo Pasta Etabı


ORMAN MEYVELI KAKAOLU RULO PASTA

MALZEMELER

6 ADET YUMURTA 

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

60 GR TOZ ŞEKER

50GR UN 

50 GR MISIR NİŞASTASI

20 GR KAKAO

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

500 ML SÜT

150 GR TOZ ŞEKER

200 GR SIVI KREMA

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR UN

50 GR MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

 

MEYVELİ SOS İÇİN;

200 GR DONDURULMUŞ FRENK ÜZÜMÜ 

100 GR DONDURULMUŞ AHUDUDU/FRAMBUAZ

50 GR DONDURULMUŞ ÇİLEK

150 GR TAZE ÇİLEK

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 ADET YILDIZ ANASON

1 ADET ÇUBUK VANİLİN

YARIM BARDAK VİŞNE SUYU

200 GR TUZSUZ ANTEP FISTIĞI

 

ÜZERİNE;

300 GR BEYAZ ÇİKOLATA

100 GR SÜT KREMASI

 

YAPILIŞI;

YUMURTALARIN BEYAZINI İYİCE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. TIRAŞ KÖPÜĞÜ KIVAMINA GELECEK.3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. YUMURTA SARILARINA DA 3 KAŞIK ŞEKER KOYUP İYİCE KÖPÜRTÜN. RENGİ BEYAZA DÖNSÜN. BU KARIŞIMI YUMURTA BEYAZLARINA EKLEYİP UNU VE DİĞER MALZEMELERİ BİR KABA ELEYİP YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN. SPATULA YARDIMIYLA ORTADAN DIŞA DOĞRU TAMAMEN HOMOJEN OLANA DEK KARIŞTIRIN. 170 DERECEDE 15 DK KADAR PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder