24 Mayıs 2015 Pazar

Yumuşacık Pofuduk ekmekler


Malzemeler 
1 kg un 
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı ılık su 
1 adet maya 
1 su bardağı yoğurt 
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Yapılışı 
Sütü ocakta ısıtıp asla kaynatmıyoruz. Elimizi yakmayacak seviyede iken içerisine maya ve toz şekeri ilave edip 10 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.UN ve tuzu karıştırıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Içine sucu malzemeleri ekleyip  hafif bir karıştırdıktan sonra mayayı da ilave edip 1 su bardağı suyu azar azar ekleyerek elimize yapışan bir hamur ekse ediyoruz.üzerini streç film ile kapatıp yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz. İstediğimiz şekilleri vererek üzerine yumurta sarısını sürerek 180 derece Fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. 
Isterseniz hamurunuzu daha çok dinlendirip daha Pofuduk ekmekler elde edebilirsiniz. Üzerini de isterseniz çörekotu susam vs ile  süsleyebilirsiniz. 
Bu ekmekler bir tür mayalı hamurdan elde edilen poğaça ve ekmek arası tam kahvaltılık :). Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun :) 

1 yorum:

  1. Merhaba zahide,
    Ben seni ver firina programinin tekrar bolumleri yayinlanirken tanidim ve cok takdir ettim. Basarilarinin yani sira pozitif bir enerjiye sahipsin. Blogunu yeni kesfettim. Bir youtube kanali acmayi dusunuyor musun? Eger acarsan cok sevinirim

    YanıtlaSil